Onkruidsproeiers

Een gepaste onkruidsproeier voor jou

Druksproeier Gardena 5L

Er zijn heel wat verschillende onkruidsproeiers op de markt, maar welke is ideaal voor jouw situatie? De gemiddelde particulier gebruikt een  onkruidsproeier 1 tot 3 keer per jaar voor een matige oppervlakte. Heb je dan nood aan een peperduur exemplaar dat onverwoestbaar is? Natuurlijk niet! Je koopt dan best een gewoon standaard model, bv. de Gardena Drukspuit 5L, die zeer goed zijn werk gaat doen, maar geen klein fortuin kost. Zo bespaar je al snel tientallen euro’s! Voor deze druksproeier bestaat ook een lansverlenging van 50cm die apart verkrijgbaar is.

Rugsproeier om onkruid te sproeien

Onkruidsproeier om op de rug te dragen

Wens je uw rug te sparen of is de oppervlakte gewoon te groot om met een gewone drukspuit te behandelen? Dan kan je kiezen voor de Gardena Rugspuit. Deze comfortabele onkruidsproeier is een plezier om mee te werken en heeft een ruime inhoud van 12L. Bovendien is het uitgerust met een sproeilans zodat je je niet hoeft te bukken!

Semi professionele drukspuit

Gebruik je frequent onkruidbestrijders en heb je nood aan een semi professioneel toestel? Kies dan voor de Berthoud Elyte 8 Pro. Dit europsese toestel is voorzien van een uitschuifbare  spuitlans, een comfort handgreep, indicatie van maximum drukpeil en veel meer. Bovendien heb je op dit toestel 5 jaar garantie zodat je 100% zeker bent dat je van deze onkruidsproeier lang gebruik kunt maken.

Ook Birchmeier heeft nu goedkopere drukspuiten en rugspuiten waarbij ze nog steeds hun excellente kwaliteit kunnen waarborgen. Zo heb je de Garden Star. Een comfortabele druksproeier aan een mooie prijs. Als rugspuit kan je kiezen voor de Ergonomische RPD rugsproeier.

Professionele Drukspuit en rugspuit

Professionele Rugspuit Birchmeier Senior, Iris, Flox, REC 15 ABZNieuw in ons assortiment zijn de professionele drukspuiten van Birchmeier: Flox 10l, Iris 15l, Senior 20l. Deze rugspuiten zijn uiterst comfortabel en zijn gemaakt uit duurzaam en kwalitatief materiaal. Stevige frame, vulopening voorzien van filter, gebogen sproeilans en sproeidop uit messing, uitwendige pomphendel voor makkelijk opvoeren druk, etc. Een andere rugspuit is de Birchmeier Accu rugspuit REC 15 ABZ. Deze elektrische rugspuit heeft dezelfde positieve eigenschappen van de voorgaande met als extra dat je niet hoeft te pompen!

 

Onderhoud van een onkruidsproeier

Een algemene, maar belangrijke tip is: Spoel na gebruik je drukspuit uit met een oplossing van keukensoda in water. Zo verwijder je alle resten van de gebruikte stof waarmee je behandeld hebt. Als je dan een andere sproeistof gebruikt mengen deze 2 niet. Zo voorkom je dat als je sierplanten sproeit tegen insecten, hier geen totale onkruidverdelger op terecht komt van je vorige sproeibeurt.

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.